فواید قارچ خوراکی

قارچ
استاندارد

قارچ ها نه در رده گیاهان قرار می گیرند و نه از دسته حیوانات هستند بلکه از دسته دگرپرورده (هتروتروف – یا دگرخوار) هستند.در واقع قارچها دسته ای مستقل از یوکاریوتها و در عین حال بسیار زیبا هستند. قارچ ها به دلیل ارزش غذایی بالا و کالری پایینی که دارند مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفتند. به ویژه افرادی که رژیم لاغری دارند. در این میان به دلیل فواید قارچ خوراکی هنرمندان هالیوود از جمله مصرف کنندگان دایم قارچ هستند.

خواص قارچ خوراکی

قارچها از نظر میزان ارزش غذایی در بین محصولات کشاورزی جایگاه ویژه ای دارند. این گیاه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف آن بدلیل ارزش غذایی قارچ  به خصوص در جوامع متمدن در سالهای اخیر افزایش یافته و رایج شده است.

یکی از خواص قارچ تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد و بدن را در مقابل بعضی بیماریها و ویروس ها مقاوم میسازد. نتایج تحقیقات به دست آمده در مورد قارچهای خوراکی نشان دهنده این است که این گیاه باعث تحریک عملکرد گلبولهای سفید میشود. همانطور که میدانید گلبول های سفید بخشی از سیستم ایمنی را در بدن تشکیل میدهند و وظیفه محافظت از بدن در برابر عفونت ها و بیماریها را دارند.

قندهای ترهولوز و کیتین موجود در قارچها باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود. و از فعالیت ویروس ها و میکروب ها جلوگیری می کند. مصرف مداوم قارچ هورمون استروژن را در زنان تنظیم می کند . که از بروز سرطان پستان جلوگیری می کند.

قارچ موجب از بین رفتن غلظت خون میشود. در نتیجه بیماریها و حملات قلبی عروقی را کاهش میدهد.

یکی دیگر از خواص این گیاه کاهش میزان کلسترول خون میباشد. ویتامین D موجود در قارچ می تواند جایگزین مناسبی باشد برای افرادی که نمی توانند در معرض آفتاب قرار گیرند. پس این گیاه می تواند برای افراد چاق، بیماران قلبی عروقی، سالمندان و کسانی که میخواهند از اندامی متناسب برخوردار باشند بسیار مناسب است.

روش شستشوی قارچ خوراکی

باید این موضوع را در نظر داشته باشید که روش صحیح شستشوی قارچ اهمیت بسیاری دارد. گرفتن پوست قارچها حین شستن توصیه نمیشود. همینطور نباید قارچها را برای مدت زیادی در آب قرار دهید چرا که آب را به خود جذب می کند.کلاهک و ساقه قارچ را در زیر آب به آرامی بشویید تا کاملا از گرد و غبار تمیز شود.

روش پخت صحیح قارچ خوراکی

قارچها هم به صورت خام در سالادها هم به صورت پخته مورد استفاده قرار می گیرند. قارچها را زیاد نپزید. بهترین روش پخت قارچ این است که آنها را با کمی کره یا روغن به مدت ۳ دقیقه تفت دهید. با این کار ارزش غذایی قارچ از بین نمیرود.

روش نگهدای قارچ

هنگام خرید دقت کنید قارچهای سالم را انتخاب کنید. انها را در پاکت های کاغذی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. برخی از قارچها ی وحشی سمی هستند. در هنگام خرید از فروشگاههای معتبر خریداری کنید.

قارچ های سمی

قارچ های سمی

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *