مضرات نوشابه این نوشیدنی محبوب

مضرات نوشابه های گازدار
استاندارد

سالهاست که انواع نوشابه ها جزء لاینفکی از سبد خرید و سفره های مردم قرار گرفته اند. اکثرپزشکان و متخصصین به کرات به مضرات نوشابه تاکید کرده و مصرف آن را منع کرده اند. ولی روزانه شاهد مصرف نوشابه این نوشیدنی محبوب در سنین مختلف به ویژه جوانان هستیم.اخیرا مطالبی در مورد مضرات نوشابه در شبکه های اجتماعی به اشترک گذاشته می شود و اذهان عمومی را مکدر کرده است.

آیا براستی نوشابه مضر است؟

برای اینکه تحقیق کنیم که نوشابه مضر است یا نه ابتدا مواد تشکیل دهنده آن را به تفکیک بررسی می کنیم.

مواد تشکیل دهنده نوشابه های گازدار

کراتین : در واقع این ماده یک نوع اسید اورگانیک است که برای تولید انرژی ماهیچه ها مفید است. در حالی که پزشکان مصرف آن را اصلا تجویز نمی کنند.

افدرین : این ماده بیشتر در داروهای لاغری برای کاهش وزن استفاده می شود. یک نوع محرک اعصاب مرکزی بدن است و روی عملکرد قلب تاثیرات مخربی دارد.

ویتامین گروه B : این گروه از ویتامین ها وظیفه تبدیل شکر به انرژی را در نوشابه ها دارند. باعث ساختن ماهیچه میشوند ولی این ویتامین ها به دلیل مصنوعی بودن قادر به انجام عمل اصلی خود نیستند.

تورین : یک آمینو اسید طبیعی است که در تنظیم ضربان قلب و عملکرد ماهیچه ها تاثیر فراوانی دارد. اما در مفید بودن این ماده هم برای بدن اطمینان کاملی بین اطبا وجو ندارد.

هر کدام از این مواد اولیه به عنوان مضرات نوشابه محسوب میشوند چرا که هر کدام به نوعی روی عملکرد بدن تاثیر منفی دارند.

مضرات نوشابه

  • مصرف نوشابه فشار خون را بالا می برد و همانطور که می دانید یک عامل بسیار خطرناک در بیماریهای قلبی عروقی ، فشار خون بالاست. فشار بالا خطر سکته های قلبی و مغزی را افزایش می دهد. تحقیقات نشان داده است که با مصرف یک قوطی نوشابه شکردار فشار خون بالا می رود. مصرف مداوم آن خطر سکته قلبی و مغزی را تا ۶۱ % افزایش می دهد.
  • بر خلاف اذهان عمومی که نوشابه را عامل هضم غذا می دانند مصرف آن در هضم غذا اختلال به وجود می آورد. تقریبا تمام مواد تشکیل دهنده آن برای بدن نه تنها مفید نیستند بلکه ضرر هم دارند. اگر چه در نوشابه های بی رنگ از رنگ های شیمیایی استفاده نشده باز هم دارای مضرات زیادی هستند. هرگز برای هضم غذا از این نوشیدنیها استفاده نکنید. برای رفع مشکلات معده به متخصصین گوارش مراجعه کرده و درمان های تجویز شده را تا بهبودی انجام دهید.

    مضرات نوشابه های شکردار

    مضرات نوشابه

  • استفاده بی رویه از نوشابه های شکردار و تنقلات قندی به خصوص در نوجوانان و جوانان باعث پوسیدگی دندان می شود. در این نوشیدنیها به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل ان به اسید کربنیک باعث عدم جذب کلسیم در بدن می شود که این خود منجر به بیماریهای زیادی از جمله پوکی استخوان و خرابی مینای دندان می شود.
  • کافئین و مواد رنگی که در نوشابه ها هستند برای قلب مضرات زیادی دارند و باعث بی نظمی در ضربان قلب می شوند.
  • وجود CO2 در نوشابه باعث شل شدن دریچه بین مری و معده می شود.محتویات اسیدی معده وارد مری شده که این امر ریفلاکس را تشدید می کند. امکان ایجاد بیماری های حاد معده در مصرف بی رویه وجود دارد.
  • CO2  گازی است شبیه به بازدم که این گاز به حدی برای انسان ضرر دارد که حتی دمیدن به غذا را هم منع کرده اند.
  • اسید فسفریک موجود در نوشابه ها نیز باعث عدم جذب کلسیم می شود و نرمی و پوکی استخوان را در پی دارد. ممکن است این ماده وارد خون شود و رسوبات کلسیم در خون به وجود آورد که منجر به سنگ کلیه می شود.
  • یکی دیگر از مضرات نوشابه اثر چاق کنندگی آن است. یک عدد نوشابه به اندازه ۶ بشقاب برنج چاق کننده است.
  • کاهش جذب کلسیم در اثر مصرف نوشابه موجب احساس کسالت و رخوت می شود و همچنین ضعف در ماهیچه ها و در نهایت ضعف عمومی  جسمانی را به وجود می آورد.

به جای مصرف نوشنیدنیهای صنعتی توصیه می شود از انواع نوشیدنی های طبیعی مثل

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *